Inhoud

De collectie bevat ongeveer 3000 partituren van composities in uiteenlopende stijlen: barok, blues, romantiek, boogiewoogie… De muziek uit de 19de eeuw blijkt het best vertegenwoordigd met ongeveer 3/5 van de partituren. 20ste-eeuwse muziek vindt men terug in 1/5 van de partituren.

Muziek in braille.

Voor bijna elk muziekinstrument zijn er wel partituren te vinden: accordeon, cello, fluit, gitaar, harmonica, harp, hobo, klarinet, luit, saxofoon, slagwerk, trompet… Het allerpopulairste instrument is echter wel de piano, die in ongeveer 53%  van de partituren voorkomt als solo-instrument (2- en soms 4-handig) en in 18% als begeleidingsinstrument. Op de tweede plaats komen het orgel en het harmonium, samen goed voor 13% van de partituren. Composities voor zang en voor viool zijn goed voor 9%, resp. 6%. Daarnaast zijn er nog een aantal muziektheoretische werken aanwezig.

Harmonie à deux parties: een theorieboek van J. Roussel (BV-05-2855). De titelpagina is niet in braille, de overige pagina’s wel.

Met de piano als populairste instrument is het niet verwonderlijk dat Chopins muziek het best vertegenwoordigd is (155 partituren), hij wordt op afstand gevolgd door Mozart (99) en Bach (95). Verder bevat de collectie nog muziek van een 800-tal andere componisten, arrangeurs en auteurs.